Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Sneeuwkanonnen draaien op volle toeren

Blog door Frank

Wat is er lekkerder dan ’s avonds in een groene wereld naar bed gaan en ’s ochtends in een witte wereld wakker worden? Als je het mij vraagt bestaat er geen lekkerder gevoel. Vanmorgen was het zo’n feest toen wij onze gordijnen open deden in Gerlos. Wij kunnen dan ook met vreugde melden dat de winter nu echt kan gaan beginnen. Wanneer vertrekken jullie deze kant op?

De afgelopen periode heeft de Zillertal Arena in spanning gekeken naar de weersvoorspellingen. Door de matige omstandigheden afgelopen periode konden zij wel wat hulp van moeder natuur gebruiken. Via de webcambeelden hebben jullie vanuit Nederland ongetwijfeld meegekregen dat de sneeuwcondities niet ideaal waren. Gelukkig zijn de vooruitzichten voor de maand december een stuk positiever en kan er ondanks de verplaatsing van de openingsdatum snel uitgekeken worden naar de mooie afdalingen. Gisteren merkte je al een aanzienlijk verschil in temperatuur in vergelijking met de dagen daarvoor. De luchtvochtigheid is sterk afgenomen en de temperatuur is naar beneden gegaan. Deze simpele rekensom betekent dat de sneeuwkanonnen aan het werk gezet kunnen worden en dat de temperatuur van de ondergrond kouder wordt.

Ondanks dat de liften momenteel nog niet geopend zijn is het genieten om door Gerlos, Wald – Königsleiten en Krimml te lopen. Besneeuwde wegen, lichte sneeuwval en het geluid van draaiende sneeuwkanonnen zorgen dat het winterse gevoel weer helemaal terug is. Hierbij een korte impressie van vandaag.

Zillertal Arena skigebied

 

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+