Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Verbinding Gerlos naar Königsleiten open

Blog door Frank

Op het internet zien wij veel berichten langskomen waarin mensen ongerust zijn over de sneeuwcondities in de Zillertal Arena. Compleet logisch, want de sneeuwcondities zijn in vergelijking met voorgaande jaren slechter. Ondanks dit gegeven mag er in de Zillertal Arena niet geklaagd worden. In de videoblog van gisteren maakte Mike ook al duidelijk dat de pistemedewerkers de afgelopen dagen hard bezig zijn geweest met het prepareren van de pistes. Het harde werken heeft ervoor gezorgd dat er in de Zillertal Arena circa 30 km piste geopend zijn, wat niet verkeerd is in vergelijking met veel andere skigebieden in Oostenrijk. Ook vandaag heeft het skigebied weer goed nieuws naar buiten gebracht, want de verbinding van Gerlos naar Königsleiten is vanaf vandaag weer mogelijk.

Krummbach X-Press

 

Gisteren was het ook al mogelijk om van Gerlos naar Königsleiten te gaan, alleen was het gebruik van de skibus noodzakelijk. In Gerlos was alleen de Ebenfeld X-Press open, waardoor veel wintersporters er voor kozen om direct met de skibus richting Umbrella bar te vertrekken (FussAlm). Mensen die al vaker in de Zillertal Arena zijn geweest, zijn bekend met het feit dat het nemen van de Krummbach  (zwarte piste nummer 36) of Krummbach X-Press de enige mogelijkheid is om van Gerlos naar Königsleiten te komen. Vanaf vandaag is de Krummbach X-Press geopend waardoor toeristen de verbinding weer kunnen nemen, zonder daarbij een skibus te gebruiken.

Om deze verbinding mogelijk te maken was het noodzakelijk om ook de Mosseltret te openen (nieuwe lift onder de FussAlm). Hier zijn de pistemedewerkers afgelopen dagen dan ook druk bezig geweest om deze piste te prepareren. Het resultaat is daar, want de verbinding is een feit en de wintersporters kunnen weer met een gerust hart de oversteek maken.

 

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+