Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Routemogelijkheden van Nederland naar Zillertal Arena

Algemeen door Frank

De kerstvakantie is aanstaande en dat betekent dat veel Nederlanders weer richting de Alpen vertrekken. Waar vroeger de wegenkaarten van Duitsland en Oostenrijk standaard op de wintersport paklijst stonden, hebben de wintersporters tegenwoordig genoeg aan hun navigatiesysteem. Daarbij wordt simpelweg de eindbestemming ingevoerd en vertelt de vrouw uit het ‘kastje’ de route die gereden moet worden. Heerlijk om zo ontspannen richting de wintersportvakantie te vertrekken, maar we moeten niet vergeten dat niet alle navigatiesystemen rekening houden met files op de weg. 

Om een voorspoedige reis te hebben is het dan ook noodzakelijk om de fileberichten in de gaten te houden. Zeker in de drukke periodes kan het raadzaam zijn om toch de wegenkaarten erbij te pakken en alternatieve wegen te zoeken. Hierdoor is het mogelijk de files te omzeilen en voorkom je urenlange wachttijden op de snelwegen in Duitsland en Oostenrijk. Ook wij willen dat jullie ontspannen in de Zillertal Arena aankomen en hebben daarom verschillende routes omschreven. Doe er je voordeel mee en alvast een prettige reis!

Mogelijkheid 1:
A12 Utrecht>> A3 Oberhausen >> A3 Koln>> Frankfurt >> Würzburg >> Nürnberg >> A9 München >> A99 Rondweg München >> A8 richting Salzburg >> A93 Kufstein >> A12 richting Innsbrück, afslag Zillertal

Dit is de snelste en meest gereden route.

Mogelijkheid 2:
A12 Utrecht >> A3 Oberhausen >> A3 Koln >> Frankfurt >> Würzburg >> A7 Ulm >> Füssen >> Fernpass>> Innsbrück >> A12 ri Salzburg, afslag Zillertal

In deze route moet een bergpas overgestoken worden. In geval van grote drukte raden wij deze dan ook af. Het is wel een prachtige route om te rijden.

Mogelijkheid 3:
A12 Utrecht >> A3 Oberhausen >> A3 Köln >> Frankfurt >> A67 ri Mannheim >> A6 of A5 ri Karlsruhe/Basel >> A8 Stuttgart >> München >> A99 Rondweg München >> A8 ri Salzburg >> A93 Kufstein >> A12 ri Innsbruck, afslag Zillertal

Belangrijk:
Op de A8 Karlsruhe >> Pforzheim wordt intensief aan de weg gewerkt. Dit stuk kan omzeild worden door op de A6 de route te vervolgen naar Heilbronn, A81 naar Stuttgart en daar de bovenstaande route (A8) weer oppakken. Scheelt amper kilometers, maar mogelijk minder vertraging. Goed op de verkeersberichtgeving letten!

Mogelijkheid 4:
A12 Utrecht >> A3 Oberhausen >> A3 Köln >> Frankfurt >> A67 ri Mannheim >> A6ofA5 ri Karlsruhe/Basel >> A8 Stuttgart >> Ulm>> Füssen >> Fernpass >> Innsbruck >> A12 ri Salzburg, afslag Zillertal

Ook hier zit een bergpas en is in geval van grote drukte af te raden. Wel erg mooie route.

Mogelijkheid 5:
A12 Utrecht >> A50 Nijmegen >> A73 Venlo >> A61 Mönchengladbach/Koblenz volgen tot Mannheim >> A6 of A5 ri Karlsruhe/Basel >> A8 Stuttgart >> München >> A99 Rondweg München >> A8 ri Salzburg >> A93 Kufstein >> A12 ri Innsbruck, afslag Zillertal

Belangrijk:
Op de A8 Karlsruhe >> Pforzheim wordt intensief aan de weg gewerkt. Dit stuk kan omzeild worden door op de A6 de route te vervolgen naar Heilbronn, A81 naar Stuttgart en daar de bovenstaande route (A8) weer oppakken. Scheelt amper kilometers, maar mogelijk minder vertraging. Goed op de verkeersberichtgeving letten!

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+