Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Hoe zit het met de sneeuwcondities in de Zillertal Arena?

Weer door Mike

Dat is de vraag die we via de sociale media en e-mail het meeste binnenkrijgen. En terecht, want zelfs het AD schreef vandaag over groene weides in de Alpen. De start van het seizoen is verre van optimaal, maar hier in de Zillertal Arena mogen we echt niet klagen met de sneeuwkwaliteit. 

Zoals jullie ook op de webcams kunnen zien kleurt er aardig wat van de omgeving groen in plaats van het geliefde wit. Daar baalt iedereen van, want liever hadden we een wit sprookjeslandschap willen aanschouwen. Nog liever hadden we alle liften en pistes open gehad, maar aan de natuur kan je helaas weinig veranderen. Waar je wel invloed op hebt is het prepareren van de pistes. Onze collega’s doen dag en nacht hun uiterste best om het beste te maken van deze barre omstandigheden en daardoor is er goed te skiën in het gebied. De foto hieronder is van gisteren.

Jasper Rotgans

Niet alle verbindingen werken nog, maar een weekje lekker skiën is geen probleem. Ja, het is op dit moment te warm, maar de geopende pistes zijn echt goed te skiën. Bovendien lijkt het erop dat we vanaf morgen weer een beetje sneeuw kunnen verwachten. De kou schijnt ook terug te komen, dus we hebben goede hoop. Als beide het geval is dan hoeven jullie je geen zorgen te maken voor volgende week. Komt alleen de kou en blijft de sneeuw uit, dan doen de sneeuwkanonnen hun werk zodat er meer pistes en liften open kunnen dan nu het geval is.

Wat we dus eigenlijk willen zeggen is… Op dit moment ziet er het er niet perfect uit, maar kun je prima skiën. Voor de komende weken hebben we goede hoop en ook hier bij de liftmaatschappijen valt de stress hartstikke mee. Maak je dus nog niet druk.

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+