Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Kunstsneeuw zonder toegevoegde stoffen

Nieuws door Frank

De afgelopen dagen hebben de sneeuwkanonnen in de Zillertal Arena weer overuren gedraaid. Dit is ook wel anders geweest, toen de temperaturen een paar weken geleden nog veel te hoog waren. Veel skigebieden in Tirol wachten nog steeds op de opening van het skigebied en proberen alle zeilen bij te zetten om zo snel mogelijk de pistes op te kunnen gooien. Nu is het zo dat de lagergelegen skigebieden in Tirol bepaalde bacteriën toe willen voegen aan de sneeuwkanonnen zodat er ook bij temperaturen boven het vriespunt sneeuw geproduceerd kan gaan worden. Politicus Franz Hörl heeft aangegeven fel tegen dit voorstel te zijn en blijft bij zijn standpunt om de sneeuw in Tirol schoon te houden.

Zillertal Arena foto

Ook in de Zillertal Arena hebben de sneeuwkanonnen lang stilgestaan. Gelukkig is de kou hier vroeg genoeg gekomen waardoor (zeker ’s avonds) de sneeuwkanonnen in werking gezet kunnen worden. De hierboven genoemde discussie is dan ook niet van toepassing voor de Zillertal Arena, maar we wilden jullie het nieuws niet onthouden.

De reactie van Franz Hörl, woordvoerder van de Oostenrijkse kabelbaan industrie: “De omstandigheden zijn niet positief voor veel skigebieden in Oostenrijk. De problemen doen zich voornamelijk voor in de lagergelegen skigebieden en in de kleinere skigebieden met minder efficiënte sneeuwkanonnen. Het is belangrijk om naar onze gasten te laten zien dat de sneeuw die geproduceerd wordt schoon is”.

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+