Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Geen omgevallen bomen, wel dichte liften

Nieuws door Mike

Zoals voorspeld heeft ook de hard wind het skigebied bereikt. Niet zo ernstig dat er hier bomen omvallen en verkeersborden op de weg liggen, maar wel zo ernstig dat er slechts enkele liften geopend zijn. 

Als je zelf in het skigebied onderweg bent merk je op de piste niet zo heel veel van de harde wind en vraag je jezelf af waarom de liften naar de toppen gesloten zijn. Kijk je echter omhoog, dan zie je dat er sneeuw over de toppen geblazen wordt en dat de wolken een sneller tempo hebben dan normaal. Vanwege de hoge windsnelheden is het gevaarlijk om de hoger gelegen liften open te doen. Gondels gaan schommelen en kunnen niet meer normaal het bergstation in komen. Daar wil je niet in zitten geloof me.

Zodra de wind ook maar iets gaat liggen doet het liftpersoneel er alles aan om de liften zo snel mogelijk te (her)openen, maar beloven kunnen ze van tevoren niets. Morgen lijkt de wind nog aan te houden en daarna gaat ‘ie weer liggen als we de weerberichten mogen geloven. De rest van de week kunnen we ook nog neerslag verwachten. Hopelijk in de vorm van sneeuw, maar het kan ook zomaar zijn dat het in het dal gaat regenen.

Het zonnetje is vandaag gelukkig wel aanwezig, dus laten we daar maar van genieten. Vergeet niet de informatieborden of de interactieve skimap in de gaten te houden als je op pad gaat.

Een impressie van vandaag:

DCIM100GOPROGOPR3672. DCIM100GOPROGOPR3673. DCIM100GOPROGOPR3686.

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+
Tags : , , ,