Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

VIDEO: Zillertal Bike Challenge Stage 2

Video door Mike

Het was een emotionele en indrukwekkende start vanochtend bij de tweede etappe van de driedaagse Zillertal Bike Challenge. Gistermiddag werd bekend gemaakt dat er een van de deelnemers tijdens de wedstrijd ten val was gekomen en daarbij overleden is. In Zell am Ziller stonden we daarom kort voor de start stil bij deze tragedie middels een minuut stilte. Kort na 09.00u ging de wedstrijd dan toch van start en zochten de deelnemers hun weg via Gerlos naar Mayrhofen waar gefinisht werd. Wij waren erbij en hebben bij de start en onderweg in Gerlos enkele beelden geschoten.

De organisatie gaf te kennen dat er vandaag geen punten verdiend konden worden om de deelnemers zo de kans te geven om op hun eigen manier om te gaan met het overlijden van hun mederenner . Het stond hen dan ook vrij om vandaag niet te starten en de dag anders door te brengen. Doordat het wedstrijdelement vandaag afwezig was, werd er door de renners relatief rustig gereden en werden groepen gevormd waarin hoogstwaarschijnlijk onderweg met elkaar gesproken werd over het voorval.

Wij waren vanochtend aanwezig bij de start en zijn daarna de Gerlospas opgereden om vervolgens met de Isskogelbahn naar boven te gaan. De fietsen hadden we mee om zo ook het wedstrijdparcours te rijden en onderweg te filmen. Wij stonden versteld van de prachtige zomerse omgeving en de mooi geprepareerde trails en om jullie daarvan te laten meegenieten hebben we een korte edit gemaakt.

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+
Tags : , , , ,