Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Hoe staat het met de Dorfbahn in Gerlos?

Foto door Mike

Nog even wachten en dan staan er in Gerlos twee liften die wintersporters vanuit het dal omhoog kunnen brengen. Sinds dit voorjaar wordt er hard aan de Dorfbahn gewerkt, die start naast het gemeentehuis. We schreven er al eerder over en maakten in de zomer een voortgangsvideo. Maar hoe staat het er nu voor?

De eerste gondel staat al in het dorp, dus de Dorfbahn begint een beetje te leven bij de wintersporters die naar Gerlos komen. De gondel is echter niet het enige wat je kunt zien van de nieuwe lift. We spraken met David Kammerlander, bedrijfsleider bij de liftmaatschappij in Gerlos. Hij vertelde ons wat er de afgelopen tijd gebouwd is en wat er nog aan zit te komen.

David: “Het bergstation is aan de buitenkant helemaal af en ook de liftpalen vanaf het middelstation naar boven staan allemaal. Aan het dalstation wordt nu nog tot eind volgende week gebouwd en daarna wordt de bouw stilgelegd zodat de bouwvakkers niet bevriezen. Na Pasen wordt er weer begonnen met de eerste werkzaamheden. Zodra het skigebied dichtgaat worden de werkzaamheden aan het middelstation hervat en zodra de sneeuw weg is wordt het bergstation helemaal afgebouwd.”

Natuurlijk hebben we een paar foto’s voor jullie gemaakt zodat je weet wat je kunt verwachten als je hier aankomt.

DCIM100GOPROGOPR6363. DCIM100GOPROGOPR6366. IMG_3290 IMG_3293 IMG_3294 IMG_3298 IMG_3299

Dat begint al wat te worden he?

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+
Tags : , , ,