Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Een rondje door het Hochseilgarten Gerlos

Foto door Mike

Het is voor ons de derde zomer dat wij in Gerlos zijn op rij. In de winter is het echt onze thuisbasis, maar in de zomer voelen we ons er ook steeds meer thuis. Een rondje door het Hochseilgarten hoort ook bij een bezoek aan Gerlos en dat deden we dan ook.

Hochseilgarten Gerlos
Het Hochseilgarten in Gerlos is eigenlijk een soort van kinderdroom. Want wat is er mooier dan in bomen klimmen en van boom naar boom te springen, lopen of glijden? In het Hochseilgarten is dat mogelijk. In het bomenparcours worden de bomen verbonden door touwen en andere objecten. Om de volgende boom te bereiken moet je aardig wat acrobatiek kunnen laten zien en je zal merken dat het ene object je gemakkelijker afgaat dan het andere. Verreweg de moeilijkste: de emmers. Het lijkt zo simpel, maar dat is het zeker niet.

En geloof ons, de emmers zijn die de enige moeilijke obstakels waar je moeie armen van krijgt. Het net is ook geen favoriet onderdeel. Althans, bij ons niet. De kleine kinderen vliegen er zo doorheen.

Uitbreiding
Elk jaar weer wordt er door BergAktiv gewerkt aan het parcours. Niet alleen om de veiligheid te verbeteren, maar juist ook om nieuwe hindernissen te bedenken en het parcours uit te breiden. Vorig jaar waren het vooral de ziplines die erbij zijn gekomen, dit jaar waren het enkele andere hindernissen. Op het moment bestaan het parcours uit zo’n 70 stations en dat zijn er nogal wat.

Ben je toevallig in de buurt? Probeer het dan zelf eens. Je vindt het Hochseilgarten tussen Gerlos en Gerlos Gmünd. Een voorproefje zie je hieronder. Het zijn beelden van Frank die z’n best deed in de klimtuin.

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+
Tags : , , ,