Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Zillertal Arena kleurt binnen een uur helemaal wit

Foto door Maurice Kuipers

De weergoden lieten ons lang wachten, maar zondagochtend werd het dan eindelijk wit in de Zillertal Arena. Binnen een uur veranderde in veel plaatsen het groene dal in een prachtig winterwonderland. Het blijft een onwerkelijk gevoel dat er zoveel sneeuw naar beneden komt dat complete dorpen in zo’n kort tijdsbestek helemaal wit worden. 

Kijk in de onderstaande video naar hoe het vanochtend sneeuwde in Gerlos.

Begin van de sneeuwdump

Vervolgens bleef het in de ochtend tot aan het middaguur sneeuwen. In totaal is er zo’n vijf centimeter naar beneden gekomen. Hartstikke tof dat de wintersportgebieden met deze nieuwe witte jas in ieder geval ook de uitstraling van een wintersportgebied hebben. Maar de verwachting is dat dit slechts het begin is van een sneeuwdump die de komende dagen gaat plaatsvinden in de Zillertal Arena.

Sneeuw broodnodig

En dat is maar goed ook, want de verschillende gebieden hebben de sneeuw erg hard nodig. De dalafdaling in Gerlos was bijvoorbeeld nog helemaal groen tot zondagochtend en ook in Zell am Ziller is er een flink pak sneeuw benodigd voordat er overal geskied en gesnowboard kan worden. In Königsleiten is het al wel mogelijk om de dalafdaling te pakken. Onderstaande foto’s geven een beeld van de situatie in Königsleiten, waar wij op zaterdag een heerlijk rondje hebben geskied.

Temperatuur

Om daadwerkelijk te beschikken over bijvoorbeeld een dalafdaling in Gerlos en Zell am Ziller zal de temperatuur nog wel wat moeten zakken. Na de sneeuwval zondagochtend werd het in de middag een paar graden boven nul waardoor het dooide. De ondergrond heeft flink lagere temperaturen nodig, wil de sneeuw langere tijd blijven liggen. Maar als we de experts mogen geloven komt dat in de komende week helemaal goed.

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+
Tags : , , , , , , , ,