Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Sneeuwruimen geblazen in de Zillertal Arena

Algemeen door Maurice Kuipers

Voordat we gingen slapen de laatste paar avonden hebben we de wekker even verzet. Het is namelijk nodig om eerder op te staan willen we de eerste lift omhoog kunnen pakken. Dat heeft alles te maken met het sneeuwruimen ’s ochtends vroeg. Vanwege de hevige sneeuwval is de auto compleet ingesneeuwd en die hebben we toch wel nodig, willen we met onze apparatuur, ski’s en laptops een beetje tijdig bij de gondel zijn.  

14 minuten sneeuwruimen

En dus besloot ik te klokken. Mike begon om 08.10 met het sneeuwvrij maken van de auto en was omstreeks 08.24 klaar. Wellicht dat het met z’n tweeën de volgende keer toch sneller gaat, maar goed.

Op de berg nog meer werk

Eigenlijk mogen we niet klagen, want wij slapen in het dal. Boven op de berg is het sneeuwruimen nog extremer. Waar er in het dal zo’n centimeter of 30 ligt, moeten de medewerkers op de berg minimaal het dubbele aantal centimeters wegscheppen. In Zell am Ziller en Gerlos ligt op de berg momenteel 80 centimeter sneeuw en in Wald-Königsleiten en Krimml-Hochkrimml 70 centimeter.

Pistes perfect geprepareerd

Misschien wat veel werk voor de medewerkers in het skigebied maar voor het skiën en snowboarden is die verse sneeuw natuurlijk alleen maar goed. Hoewel nog niet alle pistes geopend zijn, is er al een aardige poederronde te maken en dat hebben we gisteren dan ook al gedaan. Check de onderstaande video om zelf te zien hoe de pistes er heden ten dage bijliggen.

Sneeuwvideo – tot de neus in de sneeuw

En als je denkt dat we het zwaar hebben, dan bewijst onderstaande video dat waarschijnlijk niemand in Oostenrijk blijer is met de verse sneeuw dan Mike. Voor de Zillertal Arena namen we de video op om aan mensen te laten zien hoeveel sneeuw er is gevallen. Wij denken dat we een aardig beeld geschetst hebben, tot onze neus in de sneeuw!

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+
Tags : , , , , , , , ,