Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Droomweekend in de Zillertal Arena en sneeuw op komst(?)

Blog door Maurice Kuipers

Het was afgelopen weekend genieten met een hoofdletter G in de Zillertal Arena. Donderdag, vrijdag en zaterdag waren tot nog toe de beste dagen van het nog prille wintersportseizoen. En dat kwam qua timing goed uit want we merkten op de pistes, in de restaurants en tijdens de uurtjes in de après-ski aan de gezellige drukte dat afgelopen weekend het seizoen wel echt begonnen is. 

Meerdere dagen ‘Traumwetter’

Er was echt niemand die klaagde in de Zillertal Arena afgelopen weekend. Want de zonnestralen kwamen uit de lucht voor de zonaanbidders, de pistes waren perfect geprepareerd voor de fanatiekelingen en dankzij de koude temperaturen werd een drankje in de buitenlucht nooit en te nimmer te snel warm. Dat leverde voor ons prachtige plaatjes op.

 

Verbinding Zell – Gerlos & Dalafdaling Gerlos geopend

Naast deze prachtige omstandigheden bezat het weekend nog enkele hoogtepunten voor bezoekers van de Zillertal Arena. Zo werd op zaterdag de verbinding tussen Zell am Ziller en Gerlos geopend waardoor de overtocht tussen de twee skigebieden gemaakt kon worden. Voor eenieder meer mogelijke kilometers op de piste dus. Daarnaast werd op zondag een deel van de dalafdaling in Gerlos geopend. Daardoor was het voor het eerst dit seizoen mogelijk om skiënd terug in het dal van Gerlos te komen in plaats van een terugweg met de gondel.

Momenteel bewolkt

Op dit moment is het bewolkt in de Zillertal Arena, maar de zon neemt zo af en toe een kijkje tussen de wolken door. De pistes liggen er onverminderd fantastisch bij waardoor het skiplezier ook bij aanvang van de nieuwe week afstraalt van de wintersporters in de Zillertal Arena.

Sneeuw op komst(?)

Na de vele uren zon lijkt er de komende dagen weer een lading sneeuw aan te komen voor de Alpen. Het is vanzelfsprekend afwachten waar deze sneeuw precies gaat vallen. Vooralsnog lijkt de Zillertal Arena geen onderdeel van een tweede sneeuwdump te worden, maar wie weet wat koning winter ons in petto heeft. Een extra laag sneeuw zou, zo vlak voor de kerstvakantie, geen overbodige luxe zijn.

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+