Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Ook dalafdaling 31a richting Dorfbahn in Gerlos geopend

Algemeen door Maurice Kuipers

De goednieuwsshow vanuit de Zillertal Arena houdt nog even aan. Vanochtend keken we in alle vroegte op de Skimap van de Zillertal Arena waarna we tot onze grote vreugde zagen dat de tweede dalafdaling van Gerlos is geopend.

Sinds begin deze week was het dorp al via piste 31 te bereiken. Wintersportliefhebbers kwamen dan vanaf de Ebenfeld via bospaadjes onderaan uit bij de Isskogelbahn. Tot woensdag de enige manier om skiënd of snowboardend Gerlos te bereiken.

Skiweg Gerlos ook geopend

Maar vanaf woensdag is ook piste 31a geopend. De zogenaamde ‘Schiweg’ stelt wintersporters instaat om terug te skiën of te snowboarden naar de Dorfbahn. Dat zorgt er voor dat gasten die verblijven in Gerlos niet meer zo ver hoeven te rijden of te lopen van de dalafdaling naar huis of niet meer met de Dorfbahn zelf naar beneden hoeven. En daardoor is er net een drankje meer mogelijk op de piste, want je hoeft geen rekening te houden met de tijd van de laatste lift.

Steeds meer pistes geopend

Stap voor stap gaan er steeds meer pistes open in de Zillertal Arena. Inmiddels is er 99 kilometer van de mogelijke 143 kilometer geopend in het gebied en je kunt je verplaatsen met 39 (van de 52) geopende liften. In Gerlos is bijvoorbeeld piste 33 rood en 33a zwart nog gesloten, in Königsleiten kun je nog niet skiën of snowboarden op de zwarte pistes 41 en 42 en de rode piste 42a en in Zell am Ziller is de dalafdaling (zie afbeelding hieronder) nog gesloten. Maar met het koude weer in aantocht hebben we goede hoop dat er de komende dagen meer pistes open gaan. De sneeuwkanonnen draaien namelijk op volle toeren.

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+