Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Zillertal Arena kent een geweldige kerstvakantie

Algemeen door Maurice Kuipers

Voor bijna alle skigebieden is de kerstvakantie doorgaans het eerste drukbezochte moment van het wintersportseizoen. Hoewel de meeste gebieden al begin december de deuren openen voor de meest fanatieke skiër of snowboarder, is het in die weken vooral een kwestie van voorbereiden, voorbereiden nog eens voorbereiden op de massale toestroom vakantievierders tijdens de kerstvakantie. De Zillertal Arena is met vlag en wimpel geslaagd wat betreft die voorbereidingen zo bleek tijdens de kerstvakantie.

Moeder natuur

Natuurlijk blijven skigebieden afhankelijk van moeder natuur. In het meest gunstige geval ligt er tijdens de kerstvakantie een goed pak natuursneeuw. En anders moet het koud genoeg zijn om met sneeuwkanonnen zoveel mogelijk pistes te kunnen besneeuwen en openen. De eerste zaterdag van de kerstvakantie (massale aankomstdag) was wat dat betreft niet ideaal in de Zillertal Arena. Vakantievierders kwamen een natgeregend Gerlos, Krimml, Königsleiten of Zell am Ziller binnen rijden. De zondag die daarop volgde, voor velen de eerste wintersportdag, maakte echter al heel wat goed dankzij verse sneeuwval en een prima weertje op de pistes.

Fantastische week

Van maandag tot en met zaterdag was het werkelijk waar genieten voor iedere bezoeker in de Zillertal Arena. Op maandag sneeuwde het en dat zorgde er voor dat de pistes er op de dagen daarna fantastisch bij lagen. De rest van de week hebben we iedere dag de zon mogen begroeten en aan het eind van de week ging dat telkens gepaard met een strakblauwe lucht. Genieten dus, zoals op onderstaande foto’s is te zien.

Dalafdaling Zell am Ziller & Snowpark Gerlos geopend

Naast het mooie weer en de strakke pistes waren er nog twee mooie meevallertjes tijdens de eerste week van de kerstvakantie. Zo ging de dalafdaling in Zell am Ziller open en daardoor was het voor het eerst mogelijk om te genieten van de heerlijke steile zwarte afdaling richting het laaggelegen dorpje. Ook het snowpark in Gerlos werd geopend tijdens de kerstvakantie. Waaghalzen konden zich uitleven op het fantastisch geprepareerde park waar we onderstaande video van hebben gemaakt.

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+