Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Enorme sneeuwdump in de Zillertal Arena

Algemeen door Maurice Kuipers

Wintersportliefhebbers die de tweede week van de kerstvakantie in de Zillertal Arena doorbrengen zien het gebied witter en witter worden. Het sneeuwt momenteel al twee dagen achter elkaar bijna non-stop. Voor de echte poederbazen is het momenteel dus ultiem genieten op de pistes, al kleven er aan de flinke sneeuwval ook nadelen. 

Twee dagen volop sneeuw

 

De Zillertal Arena neemt met flinke sneeuval afscheid van het jaar 2018. Zondag 30 december en maandag 31 sneeuwt het eigenlijk constant en dat levert tientallen centimeters nieuwe sneeuw op. Zoals te zien is op bovenstaande foto is het ’s ochtends vroeg heerlijk om door de poeder te skiën. Bovenstaand beeld is gemaakt bovenaan op piste 36 die Gerlos met Königsleiten verbindt. Onderstaande video maakten we gisteren tijdens onze skironde van Gerlos naar Königsleiten.

Ook nadelen sneeuwval

 

Naast de prachtige beelden die we gisteren en vandaag konden maken en het plezier dat poederliefhebbers op de piste hebben kleven er ook nadelen aan de enorme sneeuwval. Vanwege de harde wind die gepaard gaat met deze sneeuwval zijn liften op grote hoogte in het gebied zo nu en dan gesloten. Daardoor ontstaat er grote drukte op pistes die wel te bereiken zijn. Op die pistes is het lastig skiën voor de wat mindere skiën vanwege de hoge bulten die ontstaan. Desondanks hoor je ons niet klagen, want alleen al het prachtige plaatje maakt dat het momenteel lijkt alsof we in de Zillertal Arena door een levende ansichtkaart wandelen.

Einde niet in zicht

 

Hoewel dinsdag een zonnigere dag wordt voorspeld, is het einde van de sneeuwdump nog lang niet in zicht. We kunnen op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag gezamenlijk zelfs 130 centimeter nieuwe sneeuw verwachten. Goed nieuws voor het gebied, want de Zillertal Arena kon zeker sneeuw gebruiken. Vooral in het dal van Zell am Ziller waren de omstandigheden minimaal op de dalafdaling bijvoorbeeld. Voor vakantievierders in de tweede week van de kerstvakantie is de vele sneeuwval misschien wat minder nieuws. Dinsdag 1 januari wordt waarschijnlijk de mooiste dag van de week waardoor een nieuwjaarsslaapje het best even uitgesteld kan worden…

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+