Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw in de Zillertal Arena

Foto door Maurice Kuipers

Hoewel het beeld wat eentonig is de laatste dagen, kijken we onze ogen uit in de Zillertal Arena. Per uur zie je het pak sneeuw dat op huizen, auto’s en in grasvelden ligt dikker worden. Het sneeuwt nu al twee dagen achter elkaar en het einde is niet in zicht.

 

Alles wordt wit

Sneeuwruimers rijden af en aan om de wegen in de dorpen van de Zillertal Arena enigszins schoon te krijgen. Ook gaan steeds meer mensen overstag door sneeuwkettingen onder de auto te monteren. Daarnaast verdwijnen steeds meer auto’s onder een dik pak sneeuw. Auto’s die een hele week blijven staan bij de accommodatie zijn inmiddels niet meer terug te zien op sommige plekken. Het zijn een paar voorbeelden waaraan je merkt dat de sneeuwdump echt aangebroken is.

Liften dicht vanwege harde wind

Ondanks de enorme sneeuwval, is waarschijnlijk niet iedereen blij met de huidige weersomstandigheden. Er komt namelijk ook regelmatig een harde wind om de hoek kijken. Zo hard zelfs dat liften in het gebied gesloten moeten worden. Ten tijde dat we onderstaande foto gisteravond maakten voor Luigi’s Turbo Bar waaiden we bijna weg. En dat op 1200 meter al…

Skiënd door het dorp

Om bij dergelijke liften te komen hoef je trouwens niet te lopen of de auto te pakken. Vanwege de grote hoeveelheid sneeuw is het ook mogelijk om door het dorp naar de lift te skiën. In onderstaande video is onze ochtendstart van vandaag samengevat. Met de ski kom je momenteel overal in de Zillertal Arena…

Blijft sneeuwen de komende dagen

En ook de komende dagen zien we waarschijnlijk mensen door het dorp skiën, want de sneeuwval blijft aanhouden. Tot en met zondag kan er in totaal in de Zillertal Arena misschien wel bijna 2 meter vallen. Voor iedereen die op zaterdag naar Nederland of juist naar Oostenrijk vertrekt hopen we dat de reis meevalt.

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+