Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Zillertal Arena ziet eindelijk weer zon en blauwe lucht na dagen vol sneeuw

Algemeen door Maurice Kuipers

Zo langzamerhand vroegen mensen in de Zillertal Arena zich af of de zon nog wel bestond. De laatste zonnestraaltjes werden nog net niet vorig jaar gespot, omdat 2019 hier in Oostenrijk begon met een prachtige dag op 1 januari. Vervolgens werd het geduld van alle wintersportliefhebbers op de proef gesteld. Maar op vrijdag 11 januari was het dan eindelijk zover. Na tien dagen sneeuwval en meters nieuwe sneeuw liet de zon zich weer gelden in dit prachtige gebied. 

Pistes van uitmuntende kwaliteit

Vrijdagochtend was het al enorm genieten op de pistes in de Zillertal Arena. Hoewel het wolkendek nog aardig dicht getrokken was, lagen de pistes er fantastisch bij en het zicht was al vroeg in de ochtend zeer goed. De zogenoemde ‘earlybirds’ zullen geen spijt hebben gehad van het vroege opstaan. De rust op de pistes was ongekend, zoals ook op onderstaande foto’s te zien is.

Sneeuwruimers kunnen even ademhalen

Zoals eigenlijk heel Oostenrijk stond de afgelopen week ook voor de Zillertal Arena in het teken van sneeuwruimen, afwachten hoeveel sneeuw er bij valt en weer sneeuwruimen. Vanwege harde wind die gepaard ging met die sneeuw en de vergrote kans op lawines moesten veel liften de deuren sluiten. Zodoende was het lange tijd niet mogelijk om naar verschillende dorpen te skiën. De liften Van Zell am Ziller naar Gerlos en van Gerlos naar Königsleiten waren meerdere dagen achter elkaar dicht. Voor de sneeuwruimers was het dus ook extra lekker dat ze even adem konden halen toen de zon zich twee dagen liet zien.

Eindelijk weer zon in de Zillertal Arena

Hoewel het wolkendek zoals hierboven genoemd in de vroege ochtend nog even dicht zag, trok het later helemaal open. De zon kreeg vrijbrief om werkelijk alle pistes in de Zillertal Arena als vanouds te laten schitteren. En dat was genieten. Momenteel komen er weer twee dagen vol sneeuw aan. Maar zoals de voorspellingen nu zijn, komt er daarna eindelijk weer ‘normaal wintersportweer’. De extreme sneeuwval lijkt daarmee de ergste fase te hebben gehad.

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+