Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Aantal dagen zon in één klap verdubbeld in de Zillertal Arena

Algemeen door Maurice Kuipers

Wintersporters die de eerste week van februari hebben uitgekozen om de sneeuw in te gaan hebben misschien nu al wel de beste beslissing van het jaar gemaakt. Zonder te overdrijven is het weer namelijk uitmuntend te noemen in de Zillertal Arena. De hele week schijnt de zon al en in combinatie met de toch wel wat koudere temperaturen zorgt dat voor perfecte omstandigheden. De pistes zijn heerlijk, er is sneeuw genoeg voor alle afdalingen in het gebied en het drankje in de namiddag smaakt toch wel extra. 

Zon verdrijft de wolken

Vanaf maandag schijnt de zon eigenlijk al constant in de Zillertal Arena. Zo nu en dan vormt een wolkenlaag een belemmering voor de zonnestralen richting de vrolijke gezichten in het gebied, maar die wolken trekken vaak snel weg. Daardoor is het dagelijks genieten van een compleet blauwe lucht boven de witte bergtoppen. Dankzij een week vol zonnige dagen is het aantal dagen zon in 2019 in één klap verdubbeld. We hopen vanzelfsprekend dat dit zich voortzet in de komende maanden.

Earlybirds worden beloond

Wintersporters die vroeg opstaan om een van de eerste liften naar boven te pakken worden beloond voor de goede moed in de morgen. Deze week zijn er namelijk veel dagen waarop de zon al vroeg aan de hemel staat te schijnen. Dat zorgt voor prachtige vergezichten terwijl de welbekende ribbeltjes onder je voeten doorglijden. Het lijkt zo af en toe een droom die werkelijkheid is. Onderstaande foto’s zijn genomen rond de klok van 9 uur ’s ochtends. Beter kunnen wij hier niet wakker worden hoor!


Verse sneeuw komt er aan

Na een topweek als deze, met ook perfecte weersvoorspellingen voor de zaterdag, slaat het weer totaal om. Op zondag zal de zon zich nog heel eventjes laten zien. Het zal een soort van afscheidstournee worden want op maandag en dinsdag wordt er in de Zillertal Arena een nieuwe lading sneeuw verwacht. Hoewel we dit seizoen grotere hoeveelheden (centi)meters hebben zien vallen verwachten de professionele weermannen toch zo’n vijftig centimeter ‘neuschnee’. Wij wachten het met nieuwsgierigheid af en zullen de sneeuwruimers na een rustig weekje vast waarschuwen voor het werk dat op komst is.

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+