Arena Social

#myzillertalarena
live_icon_white_small LIVE

Verse laag sneeuw maakt van Zillertal Arena weer Winterwonderland

Foto door Maurice Kuipers

Na een week vol zon en aangename condities, is het weer begonnen met sneeuwen in de Zillertal Arena. Dat betekent dat de sneeuwhoogte verder stijgt. Na de 24 centimeter verse sneeuw die gisteren is gevallen verwacht men vandaag nog zo’n 30 centimeter ‘neuschnee’. Dat betekent dat de sneeuwmeters op de berg wellicht tot drie meter hoogte bedolven zijn onder de sneeuw, want zoals je misschien hebt meegekregen is er na de enorme sneeuwdump in januari nog altijd geen gebrek aan sneeuw.

Winterwonderland is back

Dankzij de verse sneeuwval kleurt heel de Zillertal Arena weer wit. Door het mooie weer van de afgelopen week was vooral het beeld van winterwonderland in de dorpen Gerlos en Zell am Ziller aangetast. Vaak waren de temperaturen later in de middag toch boven nul waardoor de sneeuw smolt. Bijvoorbeeld bospaadjes kwamen plots her en der weer tevoorschijn. Voor iedereen die houdt van een witte wereld is het dus goed nieuws dat er een verse laag sneeuw is gevallen. Het maakt bijvoorbeeld wandelingen, zoals op bovenstaande foto, door de bosrijke omgeving van de Zillertal Arena toch net iets specialer.

Aan sneeuw geen gebrek

Maar de meeste bezoekers in de Zillertal Arena willen maar één ding en dat is zo snel mogelijk de piste op. Voor de liefhebbers van snowboarden en skiën hebben we goed nieuws: de sneeuw is perfect. Er ligt op de berg zelfs meer dan 2,5 meter sneeuw, waardoor de pistes de komende tijd geweldig zullen blijven bij niet al te warme temperaturen.

Kaiserwetter in de Krokus

De sneeuwvlokken die deze dagen naar beneden komen dwarrelen zorgen waarschijnlijk voor de laatste verse sneeuw in langere tijd. Er komt namelijk prachtig weer aan. En dat is goed nieuws voor alle Nederlanders die de komende week naar de Zillertal Arena vertrekken. Als we de voorspellingen mogen geloven houdt het mooie weer tot ver volgende week aan. Dus aan alle Nederlanders die deze kant opkomen: neem maar wat extra zonnebrandcrème mee!

Deel dit bericht via:   
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+
Tags : , , , , , , , , , , , , , ,